De ontwerper en het model 2017-09-13T16:02:37+00:00

Over de ontwerper

De charme van een creatief brein. Onverwachte producten die met de hand gemaakt worden. Wars van platgetrapte paden baant ontwerper Arlette Rieken haar eigen pad door de wereld van massaproducten. Arlette ontwerpt vanuit haar hart, ze volgt haar gevoel en zoekt altijd naar een eigen werkwijze om haar unieke producten tot stand te laten komen.

Ze wil graag iets toevoegen aan de wereld van de kunst, woonaccessoires en gebruiksvoorwerpen.

Met haar collectie voor ‘Twee keer leuk’ laat ze zien hoe je duurzame houten items kunt maken die zowel functioneel als decoratief zijn. De ontvangers van bijvoorbeeld haar houten ansichtkaarten zullen die niet snel bij het oud papier gooien maar graag langere tijd ter decoratie in hun interieur laten staan.

Naast haar schilderkunst en poëzie laat ze met haar handgemaakte houten kaarten, wanddecoratie en de door haarzelf bedrukte kussens zien dat ze bewust, en graag, anders is dan de massa. Unieke items voor je interieur en op aanvraag ook customized items voor diverse gelegenheden, daarmee maak je als ontwerper het verschil. Dare to be different, loop niet mee met de massa, durf je eigen keuzes te maken en omring je alleen met dingen die je écht leuk vindt!

Arlette is een kunstenaar, creatieveling en ambachtsvrouw. Haar producten zijn perfect afgewerkt en allemaal met de hand gemaakt…..door haarzelf. Elk product wordt dus door haar van A tot Z bewerkt en pas verkocht als ze er zelf 100% tevreden over is. Ze durft buiten de lijntjes te kleuren volgt geen trends maar werkt binnen haar eigen niche.

Haar muze is haar eigen teckel Sietske. Met een flinke portie divagedrag poseert Siets met liefde voor haar en de connectie tussen de twee is duidelijk in alle afbeeldingen terug te zien. Samen zijn ze een bijzonder duo dat de wereld graag mooier kleurt, maar wel op eigen wijze!

Sietske, mijn muze